Om Skärmtangentbord

När du surfar på nätet behöver du ofta ange dina personliga data eller ditt användarnamn och lösenord. Detta händer till exempel när du registrerar konton på webbplatser, när du handlar på webben eller när du använder Internetbanken.

Det finns en risk att personliga data kan fångas upp via tangentloggning, med program som lagrar tangenttryckningar, eller med programvara för tangentavläsning. Med det Skärmtangentbordet kan du förhindra att data som du anger på tangentbordet fångas upp.

Många program som klassas som spionprogramvara kan ta skärmdumpar, som sedan automatiskt skickas till en inkräktare för vidare analys och stöld av användarens personliga data. Det Skärmtangentbordet skyddar personliga data som matas in från försök att läsa data via skärmdumpar.

Det Skärmtangentbordet har följande funktioner:

Skärmtangentbord har följande begränsningar: